Rakott krumpli
Hozzávalók:
1.5 kg burgonya
6 db tojás
1 szál lecsókolbász (füstölt kolbásszal finomabb)
1 fej vöröshagyma vagy pár szál metélőhagyma
2 nagy doboz tejföl
1 dl tej
só
Elkészítés:
A krumplit héjába megfőzzük,a tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk. Lerakjuk a krumplit, megsózzuk, beboritjuk kolbásszal. Tetejére rárakjuk a felszeletelt tojást. Egy pohár tejfölt összekeverünk a tejjel és leöntjük vele. (ezt azért szoktam így csinálni hogy egy kicsit "szaftosabb" legyen).Megszórjuk snidlinggel (vagy felkarikázott vöröshagymát teszünk rá). Az egészet beborítjuk krumplival, sózzuk és a tetejét megkenjük egy pohár tejföllel.Sütőbe tesszük és fél óra alat össze sütjük.
Esetleg sütés előtt sajttal beborítva is nagyon finom.
lerakjuk a krumplit
rárakjuk a kolbászt
utánna rárakjuk a tojást
lelocsoljuk a tejes tejföllel
megszórjuk snidlinggel
a végén ráhelyezzük a maradék krumplit
megkenjük tejföllel
sütés után
tálaljuk
|