Frankfurti koszor
Hozzvalk a piskthz:
6 tojs
6 ek liszt
6 ek cukor
1 cs stpor
Hozzvalk krmhez:
2 cs vanillis pudingpor
7 dl tej
5 ek kristlycukor
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Elkszits:
A tojsokat sztvlasztjuk.
A srgkat kikeverjk a cukorral. 3 ek lisztet s a stport beleszitljuk. A fehrjket habb verjk s beleforgatjuk. Beleszitljuk a maradk 3 ek lisztet. Jl elkeverjk. Egy koszorformt (26 cm) kivajazunk,liszteznk s a tsztt belentjk. Gz st 3 fokozatn kb fl ra alatt megsl. Ha ksz, pr percig stben pihentetjk majd kibortjuk a formbl. Ha meghlt, les kssel vizszintesen ktszer elvgjuk.
A krmhez a pudingot a kristlyukorral s a tejjel elkszitjk,lehtjk. A vajat a porcukorral habosra keverjk, majd a pudingot aprnknt beleforgatjuk, s jl sszedolgozzuk. Az als kt lapot megkenjk gymlcslekvrral s a krm felvel. A maradk krm egy harmadt flreteszk a diszitshez ,a tbbivel bevonjuk a stemnyt. A flretett krmet szinezhetjk, majd a tortval egytt a htbe rakjuk. Ha a krm megdermedt, dszithetjk.
A piskta megstve s szeletelve

Megkenem az egyik lapot lekvrral, majd utnna rkenem a krmet.

A ksz sti

Nagyon finom lett

|